Excelsior en ADO in evenwicht na gelijkmaker Steijn in absolute slotseconden

24-05-2022 21:54 Laatste update: 22:06

Excelsior en ADO Den Haag hebben dinsdagavond gelijkgespeeld in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Het duel eindigde in Rotterdam in 1-1. Marouan Azarkan opende de score kort na rust, maar in de blessuretijd van de wedstrijd kwamen de Hagenaren langszij via Sem Steijn.

Excelsior en ADO Den Haag begonnen Van Donge & De Roo Stadion vol energie aan de wedstrijd. Beide ploegen zochten de aanval en dat leverde een leuke openingsfase op. De Rotterdammers hadden de meeste dreiging en vuurde meerdere keren op het doel van Hugo Wentges. De ploeg van Giovanni Franken hield stand en kreeg via Steijn ook een goede kans op de openingstreffer. De finalisten wisten tot aan het rustsignaal de mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten, waardoor de kleedkamer opgezocht werd met een ruststand van 0-0.

De ploeg van Marinus Dijkhuizen kwam ijzersterk uit de kleedkamer. Dit leverde in de 47e minuut via Azarkan de voorsprong op voor Excelsior. Couhaib Driouech werd met een knappe pass van achteruit op heerlijke wijze bediend door aanvoerder Redouan El Yaakoubi. De invaller gaf de bal hard voor, waarna Azarkan het meest attent reageerde. Na dit moment werd Excelsior slordiger en drong ADO steeds meer aan. Het slotoffensief van de Hagenaren leverde uiteindelijk het gewenste effect op. Steijn schoot de bal in de blessuretijd achter Stijn van Gassel, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

De return in de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie wordt zondag om 18.00 uur in Den Haag afgewerkt.