Nieuws

Trauner onder de indruk: 'Eén van de belangrijkste spelers van AS Roma'

Trauner onder de indruk: 'Eén van de belangrijkste spelers van AS Roma'

24-05-2022 20:26

Gernot Trauner heeft zich goed voorbereid op de Conference League-finale tegen AS Roma. De Oostenrijkse verdediger van Feyenoord denkt dat hij tot op heden nog niet tegen een betere spits dan Tammy Abraham heeft gespeeld, maar hij weet hoe hij zich moet wapenen tegen de aanvalsleider van Roma.

"Ik vind Abraham een geweldige speler", stelt Trauner op de persconferentie in Tirana. "Hij heeft dit seizoen meer dan dertig goals gescoord. Hij is zeer sterk en heeft veel techniek. Hij is een van de belangrijkste spelers van AS Roma, maar ik ben voorbereid. Abraham is een spits die ik natuurlijk wel heb bestudeerd. Ik ken zijn goede en zwakke plekken."

Trauner weet hoe Feyenoord opponent Roma het beste kan bestrijden. "We zullen de ruimtes klein moeten houden en ervoor zorgen dat Roma niet te dicht bij ons doel komt. Als dat lukt kunnen we de 'nul' houden, precies zoals we in de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille hebben gedaan."

De Oostenrijkse verdediger heeft vertrouwen in een goede afloop. "We hebben dit seizoen laten zien dat we sterke tegenstanders kunnen verslaan. We treffen nu AS Roma met een bekende coach en ze krijgen niet veel doelpunten tegen. Maar AS Roma heeft ook zwaktes en daar proberen we gebruik van te maken. Ook wij hebben scorend vermogen. Het wordt een speciale wedstrijd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!