Haller ziet favorietenrol: 'We zijn Ajax, we staan eerste, we zijn landskampioen'

Haller ziet favorietenrol: 'We zijn Ajax, we staan eerste, we zijn landskampioen'

24 oktober - 12:22
Eredivisie 0 Reacties

Sébastien Haller ziet Ajax als de te kloppen ploeg in de Eredivisie-topper tegen PSV, maar hij waarschuwt zijn ploeggenoten wel voor Ibrahim Sangaré. De twee kennen elkaar goed van het nationale team van Ivoorkust.

"Ibrahim is een goede vriend van me", zegt Haller tegen ESPN. "Ik zie dat hij het goed doet bij PSV. Ik ben blij voor hem. Ook al hoop ik dat hij komend weekend niet wint." De spits prijst de kwaliteiten van zijn landgenoot. "Hij is één van de beste middenvelders in Nederland. Hij kan overal op het veld spelen. Hij neemt de bal mee vanuit achteruit en probeert het spel te maken. In de aanval probeert hij te scoren en door de verdediging te breken. Hij is vooral voor een ploeg als PSV een hele goede speler."

Haller benadrukt evenwel dat Ajax de favoriet is in de Johan Cruijff Arena. "We gaan elkaar niet voor de gek houden. We zijn Ajax, we staan eerste, we zijn regerend landskampioen. Het is aan ons om te laten zien dat dat verdiend is. Dat we verdiend eerste staan. Niets is vanzelfsprekend. Of het de Champions League is of PSV. We moeten weer hard aan het werk en ons fysiek en mentaal voorbereiden. We weten hoe het vorige wedstrijd is afgelopen dus we zinnen op wraak."

Ajax en PSV staan zondagmiddag vanaf 16.45 uur tegenover elkaar. Het verschil tussen de nummer één en twee van de ranglijst bedraagt momenteel slechts één punt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie