Nieuws

Heracles-directie over nieuwe trainer: 'Er is natuurlijk wel wat veranderd nu'

Heracles-directie over nieuwe trainer: 'Er is natuurlijk wel wat veranderd nu'

24-05-2022 17:29

Algemeen directeur Rob Toussaint hoeft niet voor zijn baan te vrezen bij Heracles Almelo. Maandag communiceerde de Eredivisie-degradant dat zowel technisch directeur Tim Gillissen en voorzitter Hans Bredewoud het veld moesten ruimen.

Dit blijkt dus niet te gelden voor de algemeen directeur, meldt TC/Tubantia. Topkandidaat voor de vacante positie van technisch directeur is Nico-Jan Hoogma, weet het regionale blad. "Wij gaan met hem in gesprek, dat klopt", reageert Marnix Smit namens het Heracles-bestuur. Het vertrek van zowel Bredewoud als Gillissen noemt hij 'heel erg pijnlijk'.

Toussaint blijft in het zadel zitten. "Rob is een goede algemeen directeur", vervolgt Smit. "Onder zijn leiding zijn er de voorbije jaren veel stappen gezet en is de club steeds meer geprofessionaliseerd." Voor de nieuwe trainer Carlos Vicens ontstaat er ook een merkwaardige situatie.

De Spanjaard werd enkele weken geleden aangesteld als nieuwe trainer en moet ongetwijfeld in de veronderstelling hebben verkeerd dat de Almeloërs in de Eredivisie zouden blijven. Hij werd binnengehaald door Gillissen. "Tim heeft Carlos maandagavond op de hoogte gebracht. We hebben een contractuele overeenkomst en daarin is geen clausule opgenomen."

Opmerkelijk genoeg geeft Smit niet aan bij voorbaat vertrouwen te hebben in de oefenmeester, die medio juni zal starten aan zijn werkzaamheden. "We spreken Carlos één dezer dagen en dan horen we van hem wel hoe hij tegen de nieuwe situatie aankijkt. Er is natuurlijk wel iets veranderd. Niet alleen bij ons, ook voor hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!