Nieuws

'Barcelona bespaart anderhalf miljoen op Dembélé, maar kans op vertrek 95 procent'

'Barcelona bespaart anderhalf miljoen op Dembélé, maar kans op vertrek 95 procent'

24-05-2022 09:31

FC Barcelona en Ousmane Dembélé leken de afgelopen maanden beter door een deur te kunnen, maar de Fransman lijkt vooralsnog bezig aan zijn laatste maanden in Catalonië. De aanvaller kwam in 2017 over van Borussia Dortmund, maar wist nooit potten te breken. 

De relatie tussen Barcelona en Dembélé leek de afgelopen maanden te zijn verbeterd en de Fransman liet zich in meerdere wedstrijden gelden met assists en doelpunten, maar er lijkt vooralsnog een einde te komen aan de verbintenis tussen club en speler. Barcelona liet Dembélé de afgelopen twee wedstrijden op de bank zitten: als de Fransman nog 45 minuten zou spelen, zou er een bonus van anderhalf miljoen euro moeten worden overgemaakt aan Borussia Dortmund. Barcelona zit financieel krap bij kas, maar hoopte nog altijd op een langere samenwerking met Dembélé. 

Volgens Mundo Deportivo is die kans echter klein. De Fransman is één van de gangmakers in de kleedkamer, maar de speler heeft ook veeleisende zaakwaarnemers. Bronnen binnen Camp Nou stellen dat de kans op een transfervrij vertrek nu op 95 procent ligt. Barcelona doet deze week nog één poging om rond te komen met de entourage van de wisselvallige spits, maar de kans van slagen lijkt klein. Onder meer Paris Saint Germain toonde eerder interesse in de Fransman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!