Nieuws

Letsch hekelt Arnhemse kritiek: 'Ik mis een beetje realisme rondom Vitesse'

Letsch hekelt Arnhemse kritiek: 'Ik mis een beetje realisme rondom Vitesse'

24-05-2022 07:44 Laatste update: 07:45

Thomas Letsch is van mening dat er te kritisch naar Vitesse wordt gekeken. De Arnhemse club draait een prima seizoen, maar ondervindt nog altijd veel kritiek. Onnodig en ongegrond, aldus de Duitse trainer, die zich opmaakt voor de laatste wedstrijden van het seizoen.

Letsch speelt donderdag de finale van de Europese play-offs tegen AZ en sluit dat tweeluik op zondag af. De trainer kan er niet bij dat er nog altijd kritiek is over het seizoen van Vitesse. "We hebben de finale bereikt", stelt de Duitser tegenover De Gelderlander. "We zijn zesde geworden in de competitie. En in de Conference League hebben we de laatste zestien bereikt. Zo hebben we geschiedenis geschreven."

"Het is voorwaar een puike prestatie, maar toch horen we tussendoor steeds hoe slecht dit seizoen was", trekt de trainer fel van leer. "Ik mis een beetje realisme rond Vitesse. De play-offs zijn toch echt normaal voor deze club", meent Letsch. De trainer is het er wel mee eens dat Vitesse wisselvallig presteert. "Maar mij gaat het dan om de toon", zegt Letsch over de kritiek die daarbij gepaard gaat. "We werden na het verlies in Utrecht afgeschreven. Er waren zoveel meningen. Dat gaat altijd heel erg snel. We hebben in de return ons ware gezicht getoond."

Vitesse verloor de eerste wedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1, maar won de return met 3-0 en mocht alsnog verder na een fraaie comeback. "Voor mij is dat geen verrassing. Ik ken mijn spelers. De jongens geven alles. Tot de laatste snik. Ook al gaan er deze zomer veel spelers weg. Niemand verzaakt", besluit Letsch.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!