Kramer kopt RKC in de laatste minuut naar verdiende zege op Sparta

23-10-2021 22:50

RKC Waalwijk heeft in de slotfase drie verdiende punten over gehouden aan het staartduel met Sparta. Michiel Kramer deed zijn oude ploeg in de slotfase heel veel pijn met een rake kopbal en zorgde zo voor een 1-0 zege.

De kelderkraker in het Mandemakers Stadion kwam maar moeizaam op gang. In de saaie eerste helft kregen allen Jens Odgaard namens RKC en Vito van Crooij voor Sparta een mogelijkheid, maar zij stuitten allebei op de doelman van de tegenstander. Voor het grote spektakel en de kansen moesten de aanwezigen wachten op de tweede helft.

Daarin werd het plotseling een stuk amusanter en kregen zowel RKC als Sparta mogelijkheden op een doelpunt. De Waalwijkers kregen veruit de grootsten en Michiel Kramer had zeker een keer moeten scoren, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Collega-aanvaller Odgaard krulde de bal even later nipt voorlangs en Iliass Bel Hassani werd tot twee keer toe op het laatste moment gestuit.

Als er één ploeg was die recht had op de overwinning, waren het de mannen van Joseph Oosting wel. In een spannende slotfase probeerden ze te nemen wat hen toekwam en in de laatste minuut was het zover. Kramer kopte zijn derde grote kans van de wedstrijd wel tegen de touwen en liet het Waalwijkse stadion ontploffen. Door de zege neemt RKC namelijk afstand van de degradatiezone en blijft Sparta de nummer zeventien.