Nieuws

'Meteen belangrijke' Ihattaren maakte indruk bij Jong Ajax: 'Hebben hem geholpen'

'Meteen belangrijke' Ihattaren maakte indruk bij Jong Ajax: 'Hebben hem geholpen'

23-05-2022 19:35

Naci Ünüvar wist al van tevoren dat Mohamed Ihattaren over de nodige kwaliteiten beschikt. De jeugdinternational raakte in de afgelopen maanden bij Jong Ajax nog meer onder de indruk van de oud-PSV’er.

"We weten allemaal wat zijn kwaliteit is en ik denk dat hij het gelijk een aantal keer heeft bewezen. Hij heeft super hard getraind. Hij kwam terug en was meteen belangrijk voor ons. Wij hebben hem super veel geholpen, en hij heeft ons echt geholpen. Dat brengt iedereen gelijk naar een hoger niveau", aldus Ünüvar tegenover ESPN.

Het talent is ook blij met de aanwezigheid van John Heitinga, die goed kan omgaan met de Ajax-talenten. "Tegen jongens als Mo en ik, zegt hij gewoon: rondom de zestien ga ik niet zeggen wat je moet doen. Spelers als wij doen dat op het moment zelf, snap je? Het is wel lekker dat Heitinga die vrijheid geeft."

Ihattaren scoorde in vier duels vier keer voor Jong Ajax. Daarnaast was de Marokkaanse Nederlander goed voor twee assists. Ünüvar was dit seizoen goed voor zestien goals en twaalf assists in 33 wedstrijden.

Het is nog onduidelijk of Ihattaren ook komend seizoen in Amsterdam te bewonderen is. De oud-PSV’er wordt gehuurd van Juventus en kan voor twee miljoen definitief worden overgenomen door Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!