Nieuws

Twente haalt Ajax-noodverband transfervrij op in Amsterdam: 'Weten wat we halen'

Twente haalt Ajax-noodverband transfervrij op in Amsterdam: 'Weten wat we halen'

23-05-2022 18:29

Przemyslaw Tyton gaat komend seizoen de concurrentiestrijd aan met Lars Unnerstal bij FC Twente. De 35-jarige keeper komt transfervrij over van Ajax en tekent tot medio 2024 in Enschede, met de optie voor nog een jaar.  

Tyton kwam in Nederland eerder uit voor Roda JC en PSV. Voor Ajax kwam de doelman niet in actie. "Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland", aldus Tyton op de clubsite. "Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd  in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook."

Ook technisch directeur Jan Streuer is in zijn nopjes met het aantrekken van de Pool. "Voor het nieuwe seizoen wilden we een ervaren doelman toevoegen aan onze selectie", aldus Streuer. "Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof."

Het betekent dat Tyton Ajax na een half jaar alweer verlaat. De Amsterdammers trokken de doelman transfervrij aan in januari wegens blessures van Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Uiteindelijk keepte André Onana alle duels tot Stekelenburg terugkeerde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!