Nieuws

Zahavi geeft toe: 'Ajax wilde me twee keer halen en hebben me een aanbod gedaan'

Zahavi geeft toe: 'Ajax wilde me twee keer halen en hebben me een aanbod gedaan'

23-05-2022 14:45 Laatste update: 14:55

Eran Zahavi is inmiddels na een tweejarig dienstverband bij PSV vertrokken uit Nederland. In een podcast openbaart de Israëlische aanvaller twee keer dichtbij een overstap naar aartsrivaal Ajax was.

In de zomer van 2020 koos de spits voor een avontuur bij PSV. Dat was niet de enige Eredivisie-topclub met interesse. "Ik heb toen een aanbieding gekregen van Ajax, dat klopt", vertelt Zahavi in de Israëlische podcast Frequent Traveller.

Destijds ontkende toenmalig trainer Erik ten Hag namens de Amsterdammers nog dat zij in de markt waren voor Zahavi. "Ajax was zelfs al in de markt toen Peter Bosz er nog zat (in 2016 en 2017, red.)", openbaart de doelpuntenmachine. "Ze zagen me als een echte sleutelspeler en behandelden me zoals ik behandeld wilde worden."

Uiteindelijk besloot Zahavi toch voor een contract bij de Brabanders te gaan. "PSV is een heel grote club. Israël begrijpt onvoldoende hoe groot PSV is. Iedereen in mijn omgeving vond het er fantastisch." Botafogo uit Brazilië wordt waarschijnlijk zijn nieuwe bestemming. "Een 35-jarige speler uit Israël die nog zo'n aanbieding krijgt uit Brazilië, leek ondenkbaar voor me. Maar ze willen me en de fans zijn gretig bezig me te overtuigen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!