PEC profiteert van blunderende Vloet en pakt eerste zege van het seizoen

23-10-2021 21:59 Laatste update: 22:01

PEC Zwolle heeft de eerste zege van dit seizoen binnen. De Blauwvingers klopten Heracles Almelo met 1-0 door een rake strafschop van Bram van Polen en mochten Rai Vloet wel dankbaar zijn dat hij een pingel niet benutte.

Art Langeler, de trainer van PEC Zwolle, beloofde dat zijn ploeg zou gaan stormen om de eerste zege van het seizoen binnen te halen. In de eerste 45 minuten was het echter windstil in de Overijsselse hoofdstad en gebeurde er werkelijk helemaal niets. Pas na de rust probeerden beide ploegen er wat van te maken en kwam het duel los.

Gervane Kastaneer kreeg de eerste enorme kans en had PEC op voorsprong moeten zetten, maar faalde jammerlijk. Aan de andere kant lag de bal vervolgens wel in het net toen Kaj Sierhuis een voorzet van Giacomo Quagliata intikte. De linksback van Heracles bleek echter buitenspel te staan en dus ging het Almelose feestje toch  niet door.

Tien minuten later dachten alle zwartwitten wel voor een echte goal te kunnen gaan juichen. Rai Vloet mocht aanleggen voor een strafschop na een domme overtreding van Ryan Koolwijk, maar tot ieders verbijstering ging diens Panenka-poging zeker twee meter over. De Blauwvingers hielden daardoor uitzicht op de eerste zege van het seizoen en gesteund door het publiek ging de formatie van Langeler voorzichtig op zoek naar een goal.

Die kwam er in blessuretijd. PEC kreeg net als Heracles een strafschop te nemen en Bram van Polen deed wat Vloet naliet: rustig blijven en een doelpunt maken. Daarmee schonk de captain zijn ploeg na tien wedstrijden eindelijk de eerste zege van dit seizoen.