Nieuws

'Hardwerkende' Aboukhlal krijgt steun van zijn trainer: Ik snap het volkomen

'Hardwerkende' Aboukhlal krijgt steun van zijn trainer: "Ik snap het volkomen"

23-05-2022 09:45

AZ-trainer Pascal Jansen schaart zich achter Zakaria Aboukhlal. De aanvaller had één minuut na zijn invalbeurt nodig om de winnende goal voor zijn rekening te nemen, en vierde dit op demonstratieve wijze met een uitgetrokken shirt.

De reactie van Aboukhlal was geladen door emoties, aangezien hij werd uitgefloten door de fanatieke AZ-aanhang. "Ik snap het volkomen", zegt Jansen bij ESPN over de reactie van Aboukhlal. "Hij is een speler van ons en dat zal hij blijven tot het moment dat hij een andere keuze maakt. We moeten hem allemaal steunen als hij het veld opkomt en zijn stinkende best doet om voor AZ een goede prestatie te leveren.”

Niet alleen Aboukhlal is het doelwit. Ook Pantelis Hatzidiakos werd al eens uitgefloten in het AFAS Stadion. De reden voor de fluitconcerten lijken de prestaties van de ploeg, die laten tegen de verwachting in te wensen over. Jansen in het Algemeen Dagblad: "Zaka werkt altijd keihard voor de ploeg en Panta is zelfs een speler die hier is opgeleid en jarenlang alles heeft gegeven voor de club. Iedereen heeft recht op zijn eigen emoties, ik houd mijn spelers voor dat we deels verantwoordelijk zijn voor die emoties door onze inzet op het veld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!