Vitesse maakt comeback en plaatst zich voor de finale van de play-offs

22-05-2022 20:45
1

Vitesse heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen in eigen huis met 3-0 van FC Utrecht en maakten zo de 3-1 nederlaag uit het heenduel ongedaan.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en creëerde wat kleine kansjes. Na 39 minuten zorgde Million Manhoef met een geweldige knal voor de openingstreffer in de Gelredome.

Na de rust schoot Vitesse uit de startblokken en kwam het in de 52ste minuut op 2-0 door een wereldgoal van Sondre Tronstad. De stand over twee wedstrijden was weer gelijkgetrokken en dus kon Utrecht weer opnieuw beginnen. Na negentig minuten stond er nog steeds 2-0 op het scorebord en dus werd het verlengen.

Al vroeg in de eerste helft van de verlenging kwam de thuisploeg op 3-0 door een goal van de ingevallen Nikolai Baden Frederiksen. Na de bevrijdende treffer gooiden de Arnhemmers de boel op slot en verdedigden tot de allerlaatste seconde hun voorsprong. Utrecht probeerde het nog wel, maar kwam niet meer tot grote kansen. Door de overwinning stoot Vitesse door naar de finale, waar AZ wacht voor een tweeluik.