Manchester City kampioen van Engeland na krankzinnige laatste speelronde

22-05-2022 18:55 Laatste update: 19:02
1

Manchester City heeft zich zondag gekroond tot kampioen van Engeland. Na een waanzinnig spannende speelronde kwam City terug van een 0-2 achterstand en wint daarmee de Premier League.

City wist vooraf dat het bij winst op Aston Villa zeker was van de landstitel. Het elftal van Guardiola schoot uit de startblokken, maar kwam na 37 minuten tegen de verhouding in op een 0-1 achterstand. Na rust ging City op zoek naar de gelijkmaker, maar The Citizens vonden geen gaatje in de verdediging van Aston Villa. Twintig minuten voor tijd leek de beslissing al te vallen in het Etihad Stadium. Uitgerekend Philippe Coutinho, oud-speler van Liverpool, schoot de 0-2 binnen.

Lang zag het er naar uit dat Liverpool de titel zou veroveren, totdat Ilkay Gündogan op stond bij City. In de 76e minuut schoot hij op aangeven van Raheem Sterling de 1-2 binnen. Twee minuten later schoot Rodri de 2-2 binnen en niet veel later bracht Gündogan ook nog de 3-2 op het scorebord.

Liverpool won in op Anfield met 3-1 van Wolverhampton Wanderers, maar grijpt dus naast de Premier League-titel.