Nieuws

Verbeek pleit voor schoon schip bij Heracles: 'Met hen kun je niet doorgaan'

Verbeek pleit voor schoon schip bij Heracles: 'Met hen kun je niet doorgaan'

22-05-2022 16:33 Laatste update: 16:55

Gertjan Verbeek pleit voor snoeiharde maatregelen bij Heracles Almelo na de plotselinge degradatie. De beleidsbepalers moeten hun biezen pakken volgens de trainer annex analist.

Twaalf jaar geleden was het nota bene Verbeek die de Almeloërs naar Europees voetbal leidde. Dat staat in schril contrast met afgelopen zaterdag. Heracles degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie na een kansloze nederlaag tegen Excelsior (1-3). "Er zullen heel veel dingen moeten veranderen in de organisatie", aldus Verbeek bij ESPN. De trainer vindt dat Heracles de juiste maatregelen moet treffen. "Met deze beleidsbepalers kun je niet doorgaan. Dat lijkt mij onmogelijk."

Mede door de gang van zaken rondom Rai Vloet verloor de achterban van Heracles het vertrouwen in algemeen directeur Rob Toussaint en technisch directeur Tim Gilissen. Heracles zal snel moeten schakelen volgens Verbeek. De analist denkt dat het een ‘hele klus’ zal worden om direct weer terug te keren naar de Eredivisie. "PEC Zwolle, Willem II, De Graafschap, NAC Breda, Roda JC, Almere City... Iedereen heeft het doel en de ambitie om te promoveren."

Heeft Gertjan Verbeek gelijk? Laat het weten in de reacties.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!