Nieuws

Heracles-directeuren vol emotie: 'Of dat de juiste keuze was? Dat weet je nooit'

Heracles-directeuren vol emotie: 'Of dat de juiste keuze was? Dat weet je nooit'

22-05-2022 12:43

Heracles Almelo-technisch directeurs Rob Toussaint en Tim Gilissen zitten in zak en as na de degradatie van van de club. De bestuursleden kunnen nog niet helemaal bevatten wat er zaterdagavond tegen Excelsior gebeurd is (1-3 nederlaag).

"Een drama voor de hele club", aldus Toussaint tegenover ESPN. "We hebben de afgelopen dagen alles uit de kast gehaald om een kentering te krijgen. In de eerste helft heb je een beetje hoop, maar als die er dan gelijk na rust in ligt, vloeit alles weg."

Toussaint zag het in het seizoensslot helemaal misgaan voor de Heraclieden. "Zwaar klote. De gifbeker moest blijkbaar helemaal leeg. Waar het fout ging? Dat zie je de laatste wedstrijden." Over de toekomst wil de technisch directeur nog niet nadenken."Ik zit vol in de emotie. We zijn net gedegradeerd, wat moet je zeggen? Dit komt gewoon keihard aan. Dit zijn mokerslagen."

Gilissen kan de degradatie van Almelo maar moeilijk bevatten. "Het voelt heel leeg en heel onwerkelijk. Hoewel je weet dat je er niet zo goed voorstaat, wanneer je deze wedstrijd gaat spelen", aldus de technisch directeur tegenover ESPN. "Maar we klampten ons toch vast aan die strohalm. Dat besef is er nog niet helemaal."

Toch had Gilissen ook het besef dat het mis kon gaan tegen Excelsior. "Natuurlijk speelt dat ook in je kop. De laatste dagen sta je ermee op en ga je ermee naar bed. En toch hoop je dat je het nog weet te draaien, maar dat is niet gelukt."

Heracles probeerde met het ontslag van Frank Wormuth nog iets teweeg te brengen voor de play-offs. "Of dat de juiste keuze was? Dat soort dingen weet je niet. Het gaat nu mis, maar uiteindelijk gaat het om de hele competitie. We halen één punt te weinig en dat punt hadden we in alle wedstrijden kunnen halen. Het zit dus niet echt alleen in deze week, denk ik."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!