Nieuws

Ultee roemt ondergewaardeerde Fortuna-uitblinker: 'Hoor je bijna nergens terug'

Ultee roemt ondergewaardeerde Fortuna-uitblinker: 'Hoor je bijna nergens terug'

22-05-2022 12:08

Fortuna Sittard speelde zich vorig weekend op de allerlaatste speeldag veilig na een 0-1 overwinning bij NEC. Trainer Sjors Ultee stond onder hoogspanning dat duel en is lyrisch over zijn ploeg.

"Tot en met de rust viel het best wel mee met de spanning”, aldus Ultee bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “We hebben zo'n horloge om waar je de hartslag op kan zien. Ik dacht: nou best rustig nog. Op het einde heb ik niet meer gekeken, maar de laatste tien minuten was ik niet meer rustig."

Veel mensen hadden het naderhand over de safe van Zian Flemming in de laatste minuut. Ultee zag een ander cruciaal moment. "Als je ziet hoe drie man zich voor die bal gooit", reageert hij op de beelden. "De manier waarop we ons gehandhaafd hebben, echt met z'n allen. En daardoor waren we net goed genoeg om erin te blijven."

Zonder Flemming had Fortuna het niet gered, maar volgens Ultee geldt dat voor meer spelers. "Deroy Duarte heeft een hele belangrijke rol gehad, maar die hoor je bijna nergens terug. Hij is voor ons echt heel belangrijk geweest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!