Nieuws

Geplaatste status voor PSV: mogelijke opponenten Champions League-voorronde bekend

Geplaatste status voor PSV: mogelijke opponenten Champions League-voorronde bekend

22-05-2022 10:57

De mogelijke tegenstanders van PSV in de voorronde van de Champions League zijn bekend. De nummer twee van de Eredivisie geniet een geplaatste status tijdens de loting op 18 juli.

PSV profiteert van een tamelijk bizarre ontknoping in de Franse Ligue 1. AS Monaco beging tegen Lens een misstap door in de 96ste minuut een voorsprong weg te geven. Daardoor werd Olympique Marseille tweede in Frankrijk.

Door de misstap van Monaco zijn de Monegasken nu een van de mogelijke tegenstanders van de Eindhovenaren. Daarnaast kan PSV ook Union Saint-Gilloise, Sturm Graz of de winnaar van de duels tussen FC Midtjylland en Fenerbahçe of APOEL Nicosia en AEK Larnaca treffen.

In eerste instantie ontloopt PSV door de geplaatste status een vroeg weerzien met de naar Benfica vertrokken Roger Schmidt. Vorige zomer trok Benfica nog aan het langste eind tegen PSV, waardoor de Eindhovenaren de Europa League in moesten. In de laatste voorronde kan de ploeg van Ruud van Nistelrooy nog wel stuiten op de Portugezen. Ook Rangers FC is een van de mogelijke tegenstanders in de zogeheten play-off.

De eerste wedstrijden in de derde voorronde worden op 2 of 3 augustus afgewerkt. De returns vinden een week later plaats. De play-offs zullen op 16 of 17 augustus en 23 of 24 augustus worden gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!