Interview

Heerenveen-topscorer Veerman moet het veld ruimen: 'Hoop dat hij heel boos is'

Heerenveen-topscorer Veerman moet het veld ruimen: 'Hoop dat hij heel boos is'

23-10-2021 18:52 Laatste update: 20:13

SC Heerenveen-topscorer Henk Veerman is verrassenderwijs buiten de ploeg gevallen voor het uitduel met FC Utrecht van zaterdagavond. De lange Volendammer scoorde dit seizoen al vijf keer, maar heeft volgens Johnny Jansen niet kunnen brengen wat de Heerenveen-trainer van hem verwacht.

Niet Veerman, maar Siem de Jong is door Jansen in de punt van de aanval gepasseerd. "Waarom hij er niet in staat? Henk is ziek geweest, maar ook omdat we wat minder tevreden zijn op dit moment. En het heeft ook een tactisch verhaal", verklaart hij in gesprek met ESPN. "Ik verwacht gewoon meer van Henk op dit moment, in algemene zin: meedoen met balbezit, meedoen met balverlies. Op dit moment heeft hij daar gewoon een mindere periode in."

De twee hebben er al over gesproken met elkaar, verzekert Jansen. "Henk heeft het ontvangen en ik hoop dat hij heel boos is. En dat hij uit een ander vaatje gaat tappen, wanneer hij erin komt."

FC Utrecht en sc Heerenveen hebben zaterdag om 18.45 uur afgetrapt in De Galgenwaard. Het verschil tussen de nummers vier en acht van Nederland is vier punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!