Nieuws

Hofland blijft Willem II in KKD trouw: 'Ik ben hier graag langer onderdeel van'

Hofland blijft Willem II in KKD trouw: 'Ik ben hier graag langer onderdeel van'

21-05-2022 20:50

Willem II hoeft niet de markt op voor een nieuwe trainer: Kevin Hofland gaat met de Tricolores de Keuken Kampioen Divisie in. De 42-jarige keuzeheer heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2024.

Na het ontslag van Fred Grim stapte Hofland in. Hij moest Willem II behoeden voor degradatie, maar slaagde daar ondanks een 3-0 zege op de slotdag tegen FC Utrecht niet in. De clubleiding is desondanks overtuigd van hem, waardoor hij een aanbieding voorgeschoteld kreeg.

"De samenwerking met Kevin verlengen had onze hoogste prioriteit", reageert technisch directeur Teun Jacobs op de clubsite. "Kevin is een ambitieuze en moderne trainer en heeft aangetoond spelers te kunnen inspireren om als een team samen te werken. Daarnaast is hij tactisch sterk en heeft hij veel oog voor de mens achter de voetballer. Dat maakt Kevin een professionele, veelzijdige en uiterst prettige collega om mee samen te werken. We geven hem graag het vertrouwen om samen met ons toe te werken naar een terugkeer van Willem II in de Eredivisie."

Hofland zelf is blij met het vertrouwen en kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Ik ben ingestapt om Willem II te helpen. Sportief gezien is dat gezien de degradatie niet gelukt, maar op andere vlakken is zeker vooruitgang geboekt. Daarnaast zie ik binnen de club nog veel mogelijkheden om te groeien. Ik sta voor innovatie, heldere communicatie en de mentale en fysieke groei van spelers."

"Gezien de professionele en plezierige samenwerking en goede gesprekken met de clubleiding over de toekomst, ben ik graag langer onderdeel van Willem II. Ik koester de omgang met de mensen en wil dus met spelers, staf, medewerkers, supporters en sponsoren vol overtuiging voor promotie naar de Eredivisie gaan", sluit hij af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!