Wedstrijdverslag

Newcastle blijft ook na trainerswissel sukkelen: VAR behoedt Magpies voor verlies

Newcastle blijft ook na trainerswissel sukkelen: VAR behoedt Magpies voor verlies

23-10-2021 18:42

Het ontslag van Steve Bruce heeft Newcastle United nog niet veel soelaas geboden. De hyperambitieuze club blijft voorlaatste in de Premier League, na een 1-1 gelijkspel tegen Crystal Palace: de VAR voorkwam echter dat de schade nóg groter werd voor The Magpies.

Bruce moest na de thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur het veld ruimen, maar onder interim-opvolger Graeme Jones ging het op Selhurst Park niet veel beter. De wedstrijd moest even op gang komen, maar werd na een klein half uur opengebroken door Christian Benteke: 1-0.

Newcastle liet zien dat het over veerkracht beschikte en Callum Wilson zorgde niet lang na de openingsgoal voor hét hoogtepunt van de middag: dankzij een schitterende omhaal van de Newcastle-spits werd het al snel 1-1. Daar bleef het na anderhalf uur ook bij, hoewel Benteke in de laatste minuut nog eens scoorde: die treffer werd echter afgekeurd door de VAR. Newcastle United blijft voorlopig voorlaatste staan, tussen Burnley en Norwich City in.

Overige uitslagen
Leeds United-Wolverhampton Wanderers 1-1
Everton-Watford 2-5
Southampton-Burnley 2-2
Arsenal-Aston Villa 3-1 (vrijdagavond)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!