Wedstrijdverslag

BVB heeft weer wat kleur op de wangen, wéér vier op rij voor Van Bommel

BVB heeft weer wat kleur op de wangen, wéér vier op rij voor Van Bommel

23-10-2021 18:30

Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga de draad weer opgepikt, na de dikke Champions League-nederlaag tegen Ajax: Arminia Bielefeld ging met 1-3 onderuit tegen de nummer twee van Duitsland. Bayern München deed ook wat het moest doen en de zorgen voor Mark van Bommel en VfL Wolfsburg zijn steeds groter geworden.

Arminia Bielefeld-Borussia Dortmund 1-3
Dortmund moest Erling Braut Haaland missen en beet zich een half uur lang stuk op Arminia. In het laatste kwartier van de eerste helft werd het verschil echter gemaakt. Emre Can brak met een rake penalty de ban, Mats Hummels maakte voor rust nog de 0-2 met een bekeken volley. Donyell Malen werd na ruim een uur gewisseld en zag vanaf de bank hoe Jude Bellingham het duel definitief besliste, met een mooie solo en bekeken stiftje. De eretreffer kwam op naam van Fabian Klos, die net als Can een penalty benutte.

Bayern München-Hoffenheim 4-0
Genoeg voor de koppositie was het echter niet voor BVB: de eerste plek blijft in handen van Bayern München, dat weinig problemen kende met Hoffenheim. Serge Gnabry opende na een aanval over veel Bayern-schijven de score en Robert Lewandowski maakte zijn tiende van het seizoen, waardoor hij Haaland niet langer naast zich hoeft te dulden op de topscorersranglijst. Dankzij Eric-Maxim Choupo-Moting en Kingsley Coman kon Bayern in de slotfase verder aan het doelsaldo werken.

VfL Wolfsburg-SC Freiburg 0-2
Mark van Bommel begon met vier zeges op rij aan zijn eerste trainersklus in de Bundesliga, maar Wolfsburg is inmiddels het spoor bijster. Na de thuiswedstrijd tegen Freiburg heeft de nummer acht van Duitsland juist vier wedstrijden op rij verloren. Mark Flekken hield de nul en zag hoe Philipp Lienhart en Lucas Höler honderd meter verderop voor de punten zorgden.

Overige uitslagen
RB Leipzig-Greuther Fürth 4-1
FSV Mainz 05-FC Augsburg 4-1 (vrijdagavond)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!