Nieuws

Erwin Koeman blij verrast: 'Het nieuws zou hij prachtig hebben gevonden'

Erwin Koeman blij verrast: 'Het nieuws zou hij prachtig hebben gevonden'

20-05-2022 16:45 Laatste update: 16:48

Erwin Koeman is dankbaar dat zijn broer Ronald hem heeft gevraagd voor de klus als assistent-bondscoach. Erwin weet dat vader Martin het geweldig zou hebben gevonden als hij mocht meemaken dat zijn zoons het Nederlands elftal zouden coachen.

De gebroeders Koeman werkten in Engeland al bijna 3,5 jaar samen. Het tweetal kent de kwaliteiten van elkaar dus enorm goed. "Toen bleek dat het goed paste", zegt Erwin in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We zijn totaal verschillende karakters. Engeland is erg van de hiërarchie, de manager staat boven alle partijen, tot ‘ie ontslagen wordt. Ik was de tussenpersoon in de staf, degene die overal tussendoor liep en die met spelers sprak als Ronald daar niet altijd tijd voor had."

Ronald vroeg zijn broer om hem te assisteren in zijn tweede periode als bondscoach. "Logisch", vindt Erwin. "Bescheidenheid is goed, maar in topsport ook niet altijd. Ik was blij verrast dat Ronald vroeg om na het komende WK in zijn staf te komen."

Vader Martin Koeman overleed in 2013. Erwin denkt dat zijn vader trots was geweest als hij dit had mogen meemaken. "Hij heeft niet meer meegemaakt dat Ronald en ik naar Engeland gingen. Het nieuws nu zou hij prachtig hebben gevonden. Zijn zonen nog een keer bij Oranje als bondscoaches, dat was voor mijn vader het ultieme geweest", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie