Breaking news

Auf wiedersehen: Dortmund ontslaat trainer Marco Rose per direct

Auf wiedersehen: Dortmund ontslaat trainer Marco Rose per direct

20-05-2022 12:40 Laatste update: 12:46
1

Borussia Dortmund heeft per direct afscheid genomen van Marco Rose, meldt Voetbal International. De 45-jarige Duitse trainer eindigde dit seizoen tweede in de Bundesliga, en pakte met wisselvallig voetbal verder geen enkele prijs. 

Rose was pas een jaar in dienst bij Dortmund, nadat hij afgelopen zomer over kwam van Borussia Mönchengladbach. Na de evaluatie van komend seizoen bleek dat een vertrek van de Duitse oefenmeester de beste keuze was. "Na een onbevredigend seizoen moeten we vaststellen dat we op veel fronten niet het maximale uit de mogelijkheden hebben gehaald", zegt bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke.

De keuzeheer zelf zag nog genoeg perspectief om door te gaan. "Ondanks het lastige seizoen was ik overtuigd van het gekozen pad. Tijdens ons gesprek kreeg ik de indruk dat de verantwoordelijke mensen niet meer voor honderd procent overtuigd zijn. Daarom hebben we besloten de samenwerking te beëindigen."

Rose beleefde een net niet-seizoen met Dortmund. In de Bundesliga werd de tweede plaats behaald, acht punten achter concurrent Bayern München. In de DFB-Pokal vlogen ze er al snel uit, in de kwartfinale uit tegen Tweede Bundesliga-club FC St. Pauli. Ook op Europees niveau stelde Dortmund erg teleur, als mede-opponent van Ajax in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Rose kwam deze groepsfase, aangevuld met Besiktas en Sporting Portugal niet door, en gaf vervolgens ook niet thuis in de Europa League door in de achtste finales uitgeschakeld te worden door verliezend finalist Rangers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!