Nieuws

Klopp bevestigt vertrek 'Liverpool-legende': Ik verwacht een speciaal afscheid

Klopp bevestigt vertrek 'Liverpool-legende': "Ik verwacht een speciaal afscheid"

20-05-2022 12:30 Laatste update: 12:33
1

Divock Origi neemt na acht jaar Liverpool definitief afscheid van de club. De Belg was in al die jaren nooit van vast waarde voor de Engelsen, maar maakte in 2019 furore in de memorabele Champions League wedstrijden tegen FC Barcelona en Tottenham Hotspur.

Origi is in het bezit van een aflopend contract wat niet gaat worden verlengd, bevestigt Liverpool-manager Jürgen Klopp tijdens het persmoment in aanloop naar de cruciale wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. "Ik verwacht dat hij een speciaal afscheid krijgt, want voor mij is hij een Liverpool-legende", aldus de Duitser. "Het was een genot om met hem te werken." In navolging van transferexpert Fabrizio Romano meldden onder meer The Athletic en The Guardian dat Origi op weg is naar AC Milan.

Origi begon zijn carrière bij Lille OSC, de club die hij na het WK van 2014 verliet voor een avontuur bij Liverpool. Na meermaals te zijn uitgeleend aan VfL Wolfsburg, diende hij Liverpool als supersub. Zijn Liverpool-prime time beleefde hij in het seizoen 2018/2019. In de halve finale had hij met twee goals een flink aandeel in de 4-0 thuiszege op FC Barcelona, en in daaropvolgende finale tegen Tottenham Hotspur was hij ook één van de twee doelpuntenmakers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!