Nieuws

Pech voor Groningen: spits loopt week na lichten koopoptie zware blessure op

Pech voor Groningen: spits loopt week na lichten koopoptie zware blessure op

20-05-2022 11:56 Laatste update: 11:58

FC Groningen en Alex Mortensen hebben een flinke domper gekregen op de laatste dagen van het seizoen. De jonge Zweed heeft een zware knieblessure opgelopen, net nadat de Trots van het Noorden de optie in zijn contract heeft gelicht.

Mortensen werd gehuurd van Kalmar FF en kwam in twee Eredivisie-duels in actie. Daar blijft het voorlopig bij. De spits zal maanden lang niet in actie kunnen komen door de opgelopen knieblessure.

Een flinke klap voor Groningen, dat met het vastleggen van Mortensen een zorge minder dacht te hebben op de transfermarkt. Op vrijdag de dertiende werd bekend dat Mark-Jan Fledderus overtuigd was van zijn kunnen, en liet dit blijken door de afgesproken koopoptie te lichten.

Mortensen heeft getekend voor twee jaar in Groningen, maar zal een groot deel daarvan op de tribune zitten. "Dit is een klap voor mezelf, maar ook heel jammer voor de club. Ik ben FC Groningen zeer dankbaar dat de club mij de kans biedt om in Nederland verder te groeien als mens en voetballer", laat hij weten via de clubkanalen. "Ik had me de periode na het tekenen van het contract natuurlijk anders voorgesteld, maar ga er alles aan doen om sterker dan ooit terug te komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!