Valencia beleeft met Cillessen op doel spektakelstuk tegen RCD Mallorca

23-10-2021 16:03

Bij Valencia CF is het alarmfase 1. Met Jasper Cillessen onder de lat speelde de ploeg met 2-2 gelijk tegen RCD Mallorca. Na een behoorlijke seizoensstart is dit de vijfde keer op rij dat Valencia niet weet te winnen.

Na ruim een halfuur pakten de bezoekers via Ángel Rodríguez de leiding in Mestalla. Na goed doorzetten van oud-Valencia-speler Kang-in Lee schoot de 34-jarige Spanjaard het leer overtuigend langs Cillessen. Iets meer dan vijf minuten later lag de bal al voor de tweede keer achter Cillessen. Een flipperkast voor het doel van de Nederlander zorgde voor een onoverzichtelijke situatie, waardoor Mouctar Diakhaby zijn eigen goalie passeerde: 0-2.

Valencia-coach José Bordalás zag dat het mis was en bracht in de rust drie verse krachten in en zij konden het tij - zelfs tegen tien man (Lee kreeg in minuut 54 rood) - ternauwernood keren. Gonçalo Guedes bracht in de blessuretijd de spanning terug, en José Luis Gayà tekende in de achtste minuut van de blessuretijd (!) voor de gelijkmaker. Toch is er werk aan de winkel voor de ploeg uit de sinaasappelstad, dat op 12 september tegen Osasuna voor het laatst een competitiewedstrijd won.

Valencia zakt door de remise naar de tiende plek in La Liga. RCD Mallorca blijft door de late tegentreffer op plek twaalf, met één punt minder dan Cillessen en co.