Nieuws

Kruys: Het is waanzinnig om te zien hoe hij bezig is aan zijn afscheidstour

Kruys: "Het is waanzinnig om te zien hoe hij bezig is aan zijn afscheidstour"

20-05-2022 08:43

Willem Janssen is aan zijn laatste wedstrijden bezig in dienst van FC Utrecht. De captain had donderdag een groot aandeel in de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse, waarin hij de openingstreffer voor zijn rekening nam (3-1). Utrecht-trainer Rick Kruys is vol lof over zijn aanvoerder.

Hoeveel wedstrijden er nog in het verschiet liggen voor Janssen, is afhankelijk van de laatste wedstrijd uit het tweeluik tegen Vitesse. "Ik vind het waanzinnig om te zien op wat voor een manier hij bezig is aan een afscheidstour”, zei Kruys over Janssen. "Hij heeft een moeilijk seizoen gehad, een tijd op de bank gezeten. Maar de laatste weken is hij helemaal opgebloeid en laat hij zien hoe een prof moet leven. Als je op deze leeftijd (35, red.) dit kan leveren, kan ik daar alleen maar respect voor opbrengen."

In de derde minuut werd de Galgenwaard al op stelten gezet door de treffer van Janssen. Twee Utrecht-goals verder en één van Vitesse bepaalde de eindstand op 3-1. Kruys is er nog niet helemaal gerust op. “Het tegendoelpunt maakt dat het nog steeds een wedstrijd is, dit is nog niet gespeeld”, weet Kruys bij ESPN.

'We moeten ons snel herstellen", gaat Kruys verder. "We kunnen er even van genieten, maar het herstel begint nu al. Het kan nog alle kanten op." Othman Boussaid heeft er alle vertrouwen in. "Iedereen had er veel zin in, we speelden vanaf het begin met lef. Dan maak je een grote kans om te winnen. Als je elke wedstrijd zo begint, heeft elk team het moeilijk met ons.”

Utrecht speelt zondag nog in de Gelredome tegen Vitesse, om 18.00. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!