Nieuws

Utrecht-leegloop aanstaande: Of ik dan nog in het team zit? Nee denk het niet

Utrecht-leegloop aanstaande: "Of ik dan nog in het team zit? Nee denk het niet"

20-05-2022 07:42

FC Utrecht deed donderdagavond goede zaken tegen Vitesse in de strijd om een ticket voor Europees voetbal (3-1 winst), maar een leegloop op het middenveld dreigt. Naast Joris van Overeem, die deze week aangaf dat de kans groot is dat hij vertrekt, staat ook Simon Gustafson voor een afscheid in de Galgenwaard.

Gustafson net als Van Overeem al sinds 2018 voor Utrecht en loopt uit zijn contract in de Domstad. De Zweed kwam tegen Vitesse vanaf de strafschopstip tot scoren en won met 3-1, wat de kans groter maakt op nog een wedstrijd in de Galgenwaard. Na afloop van het duel stond hij RTV Utrecht te woord. "Ik ben met mijn laatste wedstrijden bezig. Dat is haast wel zeker", liet hij weten na de 3-1 tegen Vitesse.

Mocht Utrecht zich plaatsen voor Europees voetbal, dan lijkt dat niets aan de situatie te gaan veranderen. "Of ik dan nog in het team zit? Nee, ik denk het niet", aldus de Zweedse linkspoot, die nog niet kon zeggen of hij al met andere clubs bezig is. "Ik heb nog geen beslissing genomen, no real reason to speak about it."

FC Utrecht verdedigt zondag zijn voorsprong in het stadion van Vitesse. Als dat lukt, wacht sc Heerenveen of AZ in de finale van de play-offs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!