Nieuws

Sangaré dolt met Haller in aanloop naar topper: 'Maar we zijn concurrenten'

Sangaré dolt met Haller in aanloop naar topper: 'Maar we zijn concurrenten'

23-10-2021 15:36

Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller staan zondagmiddag oog in oog met elkaar tijdens de topper in de Eredivisie. Bij de Ivoriaanse ploeg zijn het vrienden, maar Sangaré wil van vriendschap nu niks weten.

"Ja, hij is mijn maatje", beaamt de PSV'er bij ESPN. "We plagen elkaar nu, maar straks op het veld is het ieder voor zich natuurlijk. We zijn concurrenten", vervolgt de Ivoriaanse middenvelder. Sangaré licht toe dat hij Haller buiten de interlandperiodes niet op regelmatige basis spreekt, al kunnen ze het bij de nationale ploeg goed met elkaar vinden. "Ja, dan praten we veel en wisselen we veel uit", stelt hij.

Dit seizoen is Sangaré niet weg te denken uit de basiself van PSV. Willem van Hanegem schreef onlangs in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat elke ploeg 'een Sangaré' wil hebben. De complimenten maken hem nederig. "Het doet me goed om zoiets te horen, zeker als het van oud-voetballers komt. Dat maakt dat je nog harder gaat werken, om zo'n compliment nog meer te verdienen." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!