Nieuws

'Akkoord tussen Manchester en Newcastle: Ten Hag moet nieuwe keeper zoeken'

'Akkoord tussen Manchester en Newcastle: Ten Hag moet nieuwe keeper zoeken'

19-05-2022 14:30 Laatste update: 16:28

Volgens The Manchester Evening News zijn Manchester United en Newcastle United akkoord over een transfer van Dean Henderson naar The Magpie. Volgens de krant is de deal voor '99 procent' zeker.

David De Gea is bij United dit seizoen weer onomstreden als eerste doelman, waardoor Henderson in de afgelopen jaargang maar mondjesmaat in actie kwam. Zijn situatie was in het seizoen 2020/21 anders, toen hij geregeld het doel verdedigde en de Spaanse keeper veelvuldig bekritiseerd werd.

The Manchester Evening News weet dat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om een huurperiode van één jaar, maar dat een definitieve transfer ook tot de mogelijkheden behoort. Manchester United zou Henderson willen ruilen tegen Martin Dubravka (eerste keeper van Newcastle). De goalie zou echter geen oren hebben naar een rol als tweede doelman op Old Trafford.

Erik ten Hag zou al hebben aangeven dat De Gea ook onder zijn leiding bij The Mancunians de eerste doelman wordt, waardoor Henderson een overstap ziet zitten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!