Chelsea overklast armoedig Norwich City met Tim Krul op Stamford Brigde

23-10-2021 15:21

Chelsea heeft zaterdagmiddag geen spaan heel gelaten van Norwich CityThe Blues, met Hakim Ziyech als invaller, wervelden over de hekkensluiter heen. Tim Krul moest zes keer vissen.

Al na twintig minuten was de wedstrijd in kannen en kruiken voor Chelsea. Mason Mount tekende met een schuiver voor de 1-0, waarna Callum Hudson-Odoi tien minuten later oog in oog met Krul niet faalde. Voor rust werd het nog mooier voor de thuisploeg. Reece James werd weggestoken en liet Krul met een subtiele boogbal kansloos.

Na rust denderde de Chelsea-trein rustig verder. Na een uur stond het al 5-0, door een doelpunt van Marcos Alonso en een eigen goal van Max Aarons. Met name het vijfde doelpunt leek te kunnen worden voorkomen door Krul, maar hij liet de van richting veranderde bal door zijn handen glippen. Tot overmaat van ramp pakte Ben Gibson namens Norwich ook nog rood, waardoor de rode lantaarndrager het duel met tien man moest uitspelen. In de slotfase kwam Ziyech voor Hudson-Odoi in de ploeg, maar de Marokkaan kon geen duit in het zakje doen.

Mount kon dat via een penalty - die overgenomen mocht worden omdat Krul te vroeg van zijn lijn kwam - nog wel. In de blessuretijd voltooide hij zijn hattrick, waardoor de wedstrijd eindigde in een 7-0 overwinning. Chelsea verstevigt door de zege de koppositie in de Premier League, Norwich City blijft zonder overwinning en is de aansluiting met de veilige plekken kwijt.