Nieuws

Gijp over 'Manolevje': 'Kreeg pas later in de gaten hoe erg mensen het vonden'

Gijp over 'Manolevje': 'Kreeg pas later in de gaten hoe erg mensen het vonden'

19 mei - 12:57
0

René van der Gijp staat niet te boek als de grootste fan van de onlangs gestopte Stanislav Manolev. De oud-aanvaller nam de Bulgaar in het verleden veelvuldig op de hak. Dat werd hem door de mensen bij PSV niet in dank afgenomen.

In het praatprogramma wordt het nieuws besproken dat de voormalig rechtsback zijn schoenen aan de wilgen heeft gehangen. "Manolevje, ja...", begint Van der Gijp zijn relaas in Vandaag Inside. "Ik moet zeggen dat dat het enige is in mijn tv-carrière waar ik een beetje spijt van heb. Dat heb ik iets te lang doorgezet. Ik had zelf dat idee niet, maar ik kreeg het in de gaten toen ik een keer bij PSV was hoe erg de mensen dat vonden."

Door zijn opmerkingen werd hij bij zijn oude club PSV met 'de nek' aangekeken. "Toen dacht ik wel van: dat heeft toch wel een bepaalde impact gemaakt. Ik heb dat maar een maand of vier gedaan. Ik werd daar trouwens ook wel een beetje gek mee gemaakt. Als ik bij de slager kwam, vroegen de mensen al van: ga je nog een Manolevje doen?"

Toch waren de grappen die Van der Gijp maakte enigszins overtrokken, zo ziet hij nu zelf ook. "De mensen zeiden dan altijd dat hij zijn stinkende best doet, ja. Maar hij heeft er echt mee gezeten. Bij uitwedstrijden gingen ze al joelen als hij ook maar net aan de bal kwam." Gijp zou zichzelf niet zijn als hij niet met een kwinkslag zou afsluiten. "Hij gaat nu rechtsbacks coachen, hoe voorzetten te geven", knipoogt de vaste tafelgast van VI.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie