Nieuws

Geen contractverlenging voor ervaren ex-PSV'er in Schotland

Geen contractverlenging voor ervaren ex-PSV'er in Schotland

19-05-2022 12:41

Het avontuur van Funso Ojo in Schotland eindigt na afloop van dit seizoen, zo maakt Aberdeen via de clubkanalen bekend. De Belgische middenvelder, die in de jeugd van PSV speelde, krijgt geen contractverlenging aangeboden.

Zijn doorbraak in het profvoetbal beleefde Ojo pas vier seizoenen na zijn debuut bij Beerschot, nadat hij in drie jaar tijd bij de hoofdmacht van de Eindhovenaren niet verder was gekomen dan zes schamele optredens. Daarna kwam hij in Nederland nog uit voor FC Dordrecht en Willem II voordat hij naar Schotland vertrok.

In 2019 tekende hij een driejarig contract bij Abderdeen. Op een uitleenbeurt van een half jaar in 2020/21 bij Wigan Athletic na, was hij vrijwel altijd basisspeler. De teller stokt zodoende op 76 optredens bij de nummer vier van Schotland. "We zitten middenin een transitieperiode, waardoor sommige spelers moeten vertrekken", reageert manager Jim Goodwin via de clubsite op het vertrek van Ojo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!