Nieuws

Anderlecht-coach Kompany zwicht niet voor traditie: We doen wat onze fans willen

Anderlecht-coach Kompany zwicht niet voor traditie: "We doen wat onze fans willen"

18 May - 23:18
0

Aanstaande zondag staat de kraker tussen RSC Anderlecht en Club Brugge op het programma in de Belgische competitie. Voor beide clubs valt er sportief niets meer te behalen, maar voor de fans wel. Woensdagmiddag liet de harde kern van Anderlecht middels een spandoek weten graag geen erehaag te willen zien, voor de kersverse landskampioen uit Brugge.

Volgens (een deel van) de fans is het uit den boze dat Anderlecht een erehaag gaat vormen. Dit werd duidelijk gemaakt door een spandoek dat werd opgehangen bij de ingang van het trainingscomplex. Op het spandoek stond de volgende tekst: 'Geen erehaag in Brugge'.

Sportief gezien is er van een beladen duel absoluut geen sprake. Club Brugge is al kampioen en Anderlecht weet dat het de competitie als nummer drie afsluit. Trainer Vincent Kompany liet zich eerder al uit over de mogelijke erehaag. 'Ik wil zondag niet hypocriet zijn en het juiste doen voor de fans. We doen wat onze fans willen.' Inmiddels heeft hij gelezen wat de harde kern graag wil.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie