Nieuws

Koeman ziet extra moeilijkheidsgraad voor Barça ten opzichte van Real

Koeman ziet extra moeilijkheidsgraad voor Barça ten opzichte van Real

23-10-2021 12:32

Ronald Koeman vindt dat FC Barcelona een extra moeilijkheidsgraad heeft ten opzichte van Real Madrid. De trainer van de Catalanen verwacht niet dat de aartsrivaal zondag zal proberen om het spel te maken in El Clásico.

Koeman stipt in gesprek met Sierd de Vos van Ziggo Sport een belangrijk verschil aan tussen de aartsrivalen. "Het is nog steeds hetzelfde Real Madrid, waarin de schoonheid van het voetbal minder belangrijk is dan in Barcelona", vertelt de Nederlandse oefenmeester. "Als zij de bal niet hebben, worden het team en het publiek niet onrustig."

Dat maakt de opgave voor de onderlinge wedstrijd alleen maar lastiger, denkt Koeman. "Ze zijn heel ervaren, met spelers als Modric, Kroos, Alaba en Benzema. Zij komen hier en gaan afwachten. Ze hebben met Rodrygo en Vinícius twee speerpunten aan de zijkant en daar wachten ze op. Zo hebben ze het altijd tegen Barça gedaan."

Barcelona en Real Madrid trappen zondag om 16.15 uur af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!