Breaking news

Slap Heracles beleeft dramatisch eerste play-off-duel tegen veel sterker Excelsior

18-05-2022 20:38 Laatste update: 20:45
1

Het heeft er alle schijn van dat de grootste nachtmerrie van Heracles werkelijkheid gaat worden. In de eerste wedstrijd in de play-offs om lijfsbehoud in de Eredivisie, werd met 3-0 verloren bij Excelsior, wat veel energieker voor de dag kwam dan de Almeloërs.

Heracles, dat met het ontslag van trainer Frank Wormuth op een schokeffect hoopte, kwam erg slecht voor de dag. Onder leiding van interim-trainer René Kolmschot miste vanaf minuut één de echte scherpte en energie om het duel naar zich toe te kunnen trekken. Na ruim twintig minuten spelen was het dan ook raak voor Excelsior. Marouan Azarkan werkte na goed doorzetten van Reuven Niemeijer de bal tegen de touwen. De Feyenoord-huurling ging tien minuten later met een brancard van het veld nadat hij hard op de grond terecht kwam, maar maakt het nu goed. Vlak voor rust leek Heracles toch wat terug te kunnen doen, maar een teruggetrokke bal ging aan iedereen voorbij.

Na rust vertoonde zich hetzelfde spelbeeld als in de eerste 45 minuten. Excelsior zette door en drukte dit ook uit in de score. Thijs Dallinga, dit seizoen al goed voor 32 doelpunten, zette de Kralingers op een 2-0 voorsprong. In de slotfase van het duel werd het nog erger voor de Heraclieden. Chouhaib Driouech liet het Van Donge & De Roo Stadion voor de derde keer juichen.

Heracles zal alles uit de kast moeten halen om het nog om te kunnen draaien. Aanstaande zaterdag staat om 20:00 de return op het programma in het Erve Asito.