Nieuws

Geheimzinnige Tagliafico: Die afspraak hou ik uit respect tussen mij en de club

Geheimzinnige Tagliafico: "Die afspraak hou ik uit respect tussen mij en de club"

18 May - 20:18
0

Nicolás Tagliafico streek in 2018 neer bij Ajax en kreeg al vanaf minuut één de handen van het publiek op elkaar. De Argentijn, die in januari een overstap naar FC Barcelona door zijn handen zag glippen, lijkt deze zomer alsnog een transfer te gaan maken.

Het bedrag dat Ajax op tafel legde voor Tagliafico was een bescheiden vier miljoen euro. In de succesvolle periode die volgde steeg zijn transferwaarde aanzienlijk, maar met het uitblijven van een transfer en contractverlening verdampte deze weer. Als gevolg sprak de Argentijn met toenmalig directeur voetbalzaken Marco Overmars af dat hij bij een mooi bod zou mogen vertrekken.

"De precieze afspraak houd ik uit respect voor de club tussen ons", aldus de linksback, die dit seizoen grotendeels op de bank doormaakte en daarnaast een Catalaanse trip aan zich voorbij zag gaan. "De boosheid daarover heb ik bij het sluiten van de transfermarkt al achter me gelaten. Dat was toen. Ik heb me gefocust op het winnen van prijzen. Helaas is dat in de bekerfinale niet gelukt, maar de titel maakt me trots."

Na de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse sprak Tagliafico zijn ambities al uit: hij wil vertrekken naar een topcompetitie om zo uit zijn ‘comfort zone’ te stappen. Een concrete aanbieding is nog niet voorbij gekomen. "Ik weet niet hoe de markt zich ontwikkelt, dus ik zie het wel. Ik ben rustig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie