Nieuws

Tobiasen looft Veerman: 'Uitstekend voorbeeld, die was echt te goed voor ons'

Tobiasen looft Veerman: 'Uitstekend voorbeeld, die was echt te goed voor ons'

18 May - 19:00
0

Sc Heerenveen-trainer Ole Tobiasen hoopt dat De Superfriezen weer een prominente speler worden voor talenten die zich kunnen ontwikkelen. Tobiasen, die volgend seizoen door Kees van Wonderen wordt vervangen, noemt Joey Veerman als goed voorbeeld van de ontwikkeling van talenten waar de club naar streeft. 

Heerenveen wil zich vaker gaan melden op het gebied van spelers scouten, binnenhengelen en verder laten ontwikkelen. "Joey Veerman is een goed voorbeeld", zegt de interim-trainer in gesprek met FeanFan. "Die was echt te goed voor ons." Veerman verliet Heerenveen voor PSV in januari en excelleert in Eindhoven, ziet ook Tobiasen.

"Hij heeft het zo verdiend om een stap te maken en laat het nu ook gewoon zien bij PSV", meent de Deense trainer. "Dat is het niveau waar we met alle spelers naar toe willen. Dat vraagt om veranderingen en daar zijn we mee bezig. Welke karakters heb je in je selectie en staf? Is er voldoende Heerenveen-DNA?", vraagt de trainer zich hardop af.

Met het Heerenveen-DNA wijst Tobiasen op het strenge trainingsregime. "We trainden zwaar onder Foppe (De Haan, red.), Gertjan (Verbeek, red.) en Henk Heising. Vaak twee keer op een dag. Je was topfit. Zo ben ik hier opgegroeid", sluit de Deen af. Heerenveen treft AZ op donderdag in de play-offs voor Europees voetbal en trapt om 18.45 uur af. Op zondag volgt het tweede duel met de Alkmaarders, die wedstrijd begint om 14.30 uur. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie