Nieuws

Kolmschot maakt zich op voor play-offs: 'Vooral veel gesprekken gevoerd'

Kolmschot maakt zich op voor play-offs: 'Vooral veel gesprekken gevoerd'

18 May - 18:42 Laatste update: 18:51
0

Heracles Almelo is veroordeeld tot de nacompetitie en strijdt woensdagavond voor een finaleplaats tegen Excelsior. René Kolmschot is aangesteld om de Heraclieden in de Eredivisie te houden, nadat het vertrouwen in Frank Wormuth was verdwenen bij de directie en spelers, en kijkt uit naar het treffen in de halve finale.  

Heracles verloor zondag met 1-3 van concurrent Sparta Rotterdam en was daarom ineens veroordeeld tot de nacompetitie. Vrijwel direct na het verloren duel brak de directie van Heracles met Wormuth. Kolmschot kan woensdagavond een grote stap zetten naar lijfsbehoud voor de Almeloërs. "We willen frisheid brengen", zegt de interim-trainer in gesprek met ESPN. "Deze wedstrijd komt heel snel na de vorige. We moeten afwachten of we de afgelopen 48 uur iets teweeg hebben gebracht."

"Het gevoel is echter goed", vervolgt Kolmschot. "Ik vind dat wij gewoon moeten winnen. Maar uit het verleden blijkt dat het altijd moeilijk is voor de club die iets te verliezen heeft." Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen bereidt zich voor op een aanvallend Heracles. "Ik verwacht dat Heracles aanvallend gaat spelen en hoog druk gaat zetten", meent de oefenmeester. "Wij hebben een leuker seizoen gehad dan zij en wij hebben bewezen dat we tegen goede tegenstanders goed kunnen voetballen. Ik denk dat wij prima weerstand kunnen bieden vanavond."

Heracles en Excelsior trappen woensdagavond om 18.45 uur in Rotterdam af voor het eerste duel van het tweeluik. De tweede wedstrijd vindt zaterdag plaats in Almelo en begint om 20.00 uur. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie