Nieuws

Willem II degradeert dankzij horrorreeks: 'Geeft een gevoel van machteloosheid'

Willem II degradeert dankzij horrorreeks: 'Geeft een gevoel van machteloosheid'

18 May - 18:28 Laatste update: 18:34
0

Willem II degradeerde zondag ondanks een knappe overwinning op FC Utrecht (3-0) uit de Eredivisie. Voor algemeen directeur Martin van Geel gebeurt dat voor het eerst in zijn lange loopbaan. Van Geel wil vooral naar de toekomst kijken, maar spreekt wel van een 'onnodige' degradatie, nadat Willem II halverwege het seizoen tien keer achter elkaar verloor.  

Op het einde leek alles nog mogelijk voor Willem II. "Er is van alles gebeurd dit seizoen", gaat de directeur van start tegenover Voetbal International. "De trainer ging weg, de assistent besloot weg te gaan, er liep een groep zonder vertrouwen. We hadden een reeks wedstrijden voor de boeg met PSV, Feyenoord, Vitesse en Utrecht: dan denk je dat het weleens verkeerd af kan lopen. We hebben de eindspurt ingezet, zijn er toch in gaan geloven."

Van Geel ging er vanuit dat de concurrentie op het einde nog voldoende punten zou morsen. "Het kwam als een mokerslag binnen toen bleek dat dit niet zo was. Nog harder dan wanneer je twee duels voor het einde zou degraderen. Ook omdat het bijna bewijst dat het niet had gehoeven." Door de overwinningen van Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam bleek Willem II alsnog de klos en wacht de Keuken Kampioen Divisie volgend seizoen.

Achteraf is het makkelijk praten, vindt Van Geel. De komst van Kevin Hofland had in ieder geval een positieve invloed bij de Tricolores, meent hij, na een slechte reeks halverwege het seizoen. "Feit is dat we een fantastische start hadden en een goed einde. De periode zonder zeges daartussen heeft veel te lang geduurd. Die had eerder doorbroken moeten worden. Dat is pas gebeurd met de aanstelling van Kevin Hofland. Dat is een constatering, meer niet."

"Win je één van de tien wedstrijden die je op rij verloor, dan word je twaalfde. Win je er twee dan doe je mee om de Europese play-offs. Dat hebben we niet voor elkaar gekregen. Eeuwig zonde, het geeft een gevoel van machteloosheid", besluit Van Geel. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie