Nieuws

'Onana maakt maandag zijn Inter-debuut tijdens benefietwedstrijd van Eto'o'

'Onana maakt maandag zijn Inter-debuut tijdens benefietwedstrijd van Eto'o'

18 May - 17:17
0

André Onana vertrekt in de zomer naar Internazionale, maar kan maandag al zijn eerste wedstrijd keepen in het shirt van de Italiaanse topclub. Samuel Eto'o heeft de Kameroener uitgenodigd mee te doen in een benefietwedstrijd.

Dat meldt freelance journalist Willem Haak, die gespecialiseerd is in het Italiaans voetbal. Eto'o heeft veel oud-spelers uitgenodigd: onder meer Wesley Sneijder, Patrick Kluivert, Javier Zanetti, Fransesco Totti, Filippo Inzaghi, Maicon en Marco Materazzi hebben een belletje ontvangen van de voormalig topspits. 

De wedstrijd wordt de Integration Heroes Match en is door Eto'o zelf in het leven geroepen. De benefietwedstrijd vraagt om aandacht voor de strijd tegen elke vorm van discriminatie. Eto'o won onder meer de Champions League met Inter, in hetzelfde team als Sneijder, maar tegenwoordig is de oud-spits voorzitter van de voetbalbond van Kameroen. 

In Italië is er nog altijd sprake van discriminatie naar donkere spelers, maar volgens Eto'o boekt het land veel vooruitgang in dit opzicht. "Italië is een van de minst racistische landen die ik ken", liet de oud-speler op een persconferentie weten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie