Nieuws

De Mos adviseert PSV: 'Dortmund speelde voetbal uit jaren '60 tegen Ajax'

De Mos adviseert PSV: 'Dortmund speelde voetbal uit jaren '60 tegen Ajax'

23-10-2021 12:05

Aad de Mos vindt het spectaculaire optreden van Ajax tegen Borussia Dortmund in de Champions League geen goede graadmeter voor de Eredivisie-topper tegen PSV. De analist en oud-trainer van beide clubs was niet onder de indruk van de speelwijze van de Duitsers.

"PSV zal beter voor de dag moeten komen dan Borussia Dortmund, dat voetbal uit de jaren zestig speelde", oordeelt De Mos in gesprek met Trouw. "Ze hadden een groot speelveld en gaven veel lange ballen op Haaland. Daarmee speel je Ajax in de kaart. Zij kunnen goed positiespel spelen. Voor zondag kun je de twee speelstijlen nu al uittekenen: Ajax zal dominant voetbal willen spelen, PSV zal loeren op een snelle uitbraak. De restverdediging van Ajax zal goed moeten zijn."

Volgens De Mos is een thuiszege van de Amsterdammers geen uitgemaakte zaak. "Ajax en PSV liggen nog steeds dicht bij elkaar voor het kampioenschap. PSV wint zijn moeilijke wedstrijden, net als Ajax – behalve dan tegen FC Twente en FC Utrecht. Een vechtwedstrijd, zoals Getafe ervan maakte tegen Ajax? Nee, dat zie ik niet gebeuren. PSV heeft daar de spelers niet voor. Ook past het niet zo bij de filosofie van de club."

Ajax en PSV trappen zondag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Eredivisie bedraagt slechts één punt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!