Nieuws

Streuer wil mogelijk afkoopsom voor Ulderink zien: 'Is de normale gang van zaken'

Streuer wil mogelijk afkoopsom voor Ulderink zien: 'Is de normale gang van zaken'

18 mei - 16:43 Laatste update: 17:23
0

Technisch directeur Jan Streuer hoort de geruchten over Andries Ulderink en zijn vermeende overstap naar FC Antwerp hoofdschuddend aan. Ulderink vertrok bij FC Twente wegens een 'verschil van inzicht', maar het lijkt steeds aannemelijker dat de voormalig assistent-trainer al rond was met Antwerp vóór zijn vertrek en dat steekt de technisch directeur. 

Dat weet TC/Tubantia te melden. In België gaat het gerucht sinds woensdag dat Ulderink de overstap naar Antwerp maakt. Aangezien de assistent-trainer nog een contract van een jaar had in Twente, zou het niet netjes zijn om dat onder de radar te houden. Twente loopt namelijk een afkoopsom mis. "We willen van Andries horen hoe dit nou precies zit", liet een woordvoerder van FC Twente eerder aan De Telegraaf weten. 

Streuer hoopt dat de geruchten niet waar zijn, maar rekent daar niet op. "Het kan altijd voorkomen dat het je ergens niet meer bevalt en dat je ondertussen wordt gepolst door een andere club. Daar kun je het dan met elkaar over hebben,  zoals ook Antwerp zich had kunnen melden bij ons. Dan is de kans groot dat je er uit gaat komen", stelt de technisch directeur. "Nu wisten we van niks en dat werpt dat natuurlijk wel een ander licht op de zaak. Zij hadden natuurlijk gehoopt dat dit nog een tijdje stil was gebleven, maar het is dus uitgelekt."

FC Twente zal Antwerp om een afkoopsom vragen als het nieuws waar blijkt te zijn. "Dat is wel de normale gang van zaken als een andere club een speler of een trainer met een doorlopend contract ophaalt", besluit Streuer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie