Nieuws

Utrecht maakt zich op voor play-offs na nederlaag: 'Was een erg gênante vertoning'

Utrecht maakt zich op voor play-offs na nederlaag: 'Was een erg gênante vertoning'

18 May - 16:13
0

FC Utrecht liep zondagmiddag van het veld met een 3-0 nederlaaag tegen degradant Willem II. Utrecht-trainer Rick Kruys en aanvoerder Willem Janssen schamen zich voor de vertoning van de ploeg, maar willen de wedstrijd vooral vergeten en vooruit kijken naar de play-offs, die donderdag en zondag plaatsvinden. 

Kruys en Janssen trokken het boetekleed aan in gesprek met RTV Utrecht. "Ik heb er één nacht niet van geslapen en dan ga je door. Naar de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Het was een hele gênante vertoning. Wij moeten morgen en zondag thuisgeven. Daar worden we op afgerekend", zegt Janssen. "Ik vond hetgeen dat we geleverd hebben ook geen afspiegeling van hoe we de afgelopen weken gewerkt hebben", voegt Kruys toe. "We moeten die wedstrijd snel vergeten."

Volgens de trainer was de verliespartij tegen Willem II ook nuttig: de oefenmeester heeft veel geleerd van de teleurstellende wedstrijd. "Het duel tegen Willem II heeft mij nog een keer doen inzien wat ik denk nodig te hebben om Vitesse te kunnen verslaan. Ik heb met mijn staf geëvalueerd met welk elftal wij denken Vitesse te kunnen verslaan." Wat die veranderingen precies zijn, wil Kruys niet kwijt. Utrecht speelt donderdag en zondag het tweeluik tegen Vitesse in de play-offs voor Europees voetbal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie