Nieuws

Oud-publiekslieveling Everton kritisch: 'Het probleem ligt in Almelo op het veld'

Oud-publiekslieveling Everton kritisch: 'Het probleem ligt in Almelo op het veld'

18 May - 15:11 Laatste update: 15:14
0

Everton Ramos da Silva, ook wel bekend als Everton, is niet onder de indruk van de prestaties op het veld bij Heracles Almelo. Vanwege de verliespartij tegen Sparta Rotterdam moet zijn oude club de nacompetitie in en dat ligt volledig aan de spelers zelf, aldus de Braziliaan.

Everton volgt zijn oude club nog altijd op de voet en woensdagavond treedt Heracles aan tegen Excelsior. Dat Heracles überhaupt nog nacompetitie moet spelen, verbaast de oud-publiekslieveling. "Ik ben er echt van geschrokken, had dit niet niet verwacht en baal ook enorm", vertelt Everton tegenover TC Tubantia. "Natuurlijk hadden we een penalty moeten krijgen, maar dat moet je niet eens nodig hebben. Zo’n wedstrijd tegen Sparta moet je gewoon winnen", meent de Braziliaan na de 1-3 nederlaag tegen Sparta, dat zich veiligspeelde. 

Vaak wordt er bij tegenvallende prestaties naar de club intern gekeken, maar volgens de oud-speler van Heracles ligt het probleem volledig bij de spelersgroep zelf. "Dit komt niet door de club. Intern is alles goed geregeld, financieel staat Heracles er goed voor. Het probleem ligt op het veld, denk ik. De spelers moeten gewoon doen wat ze moeten doen", verklaart Everton. "Niet in paniek raken, maar rustig blijven en vechten binnen de lijnen", sluit de Braziliaan af. Interim-trainer René Kolmschot neemt het stokje over van Frank Wormuth, die het vertrouwen van de directie en spelersgroep was kwijtgeraakt na het behalen van de zestiende plek in de Eredivisie.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie