Nieuws

Nederlander is topscorer van Griekenland: 'Geen Bundesliga, wel van genoten'

Nederlander is topscorer van Griekenland: 'Geen Bundesliga, wel van genoten'

18 mei - 14:29 Laatste update: 14:30
0

Tom van Weert heeft zich in Griekenland gekroond tot topscorer van de Super League. De aanvaller scoorde op de laatste speeldag twee keer, waardoor hij eindigde op zeventien treffers.

De oud-spits van onder meer Excelsior en FC Groningen is trots op zijn eigen prestatie. "Ik heb geen champagne ontkurkt, maar natuurlijk wel van genoten", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Het is geen Bundesliga of Premier League hier, maar de Griekse competitie staat bekend om het verdedigende voetbal."

Naar eigen zeggen komt een aanvaller in de Super League niet zomaar aan 25 goals, zoals dat in Nederland gebruikelijk is voor een topscorer. "Dat maakt de prestatie wel knapper." Pas sinds de afgelopen zomer is Van Weert actief voor zijn huidige club, Volos. Hij verliet het Deense Aalborg voor een avontuur in het Oost-Griekse stadje. "Toen ik hier binnenkwam had ik niet verwacht dat ik meteen topscorer zou worden. Spitsen van topclubs krijgen vaker de kans om te scoren dan ik."

Alhoewel de teamprestaties met een plek onderaan de middenmoot volgens doelstelling verliepen, had Van Weert niet durven dromen op een dergelijk persoonlijk succes. "Vanaf moment één ben ik in een flow terecht gekomen. Dat gevoel is heerlijk als spits en ik heb het tot het einde weten vast te houden." Met eventuele interesse van 'grotere' clubs is de 31-jarige Nederlander niet bezig. "We wachten het gewoon allemaal rustig af."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie