Nieuws

'Koeman slaakt zucht van verlichting: steunpilaar op tijd fit voor Clásico'

'Koeman slaakt zucht van verlichting: steunpilaar op tijd fit voor Clásico'

23-10-2021 11:51

Een flinke opsteker voor FC Barcelona en Ronald Koeman in aanloop naar El Clásico. Jordi Alba neemt zaterdag deel aan de afsluitende training en lijkt in actie te kunnen komen tegen Real Madrid, zo melden Diario SPORT en Mundo Deportivo.

De ervaren linksback hield lichte enkelklachten over aan het Champions League-duel met Dinamo Kiev (1-0), waardoor achter zijn naam een vraagteken stond. De inzetbaarheid van Alba heeft ook gevolgen voor Sergiño Dest: mocht de Spaans international niet kunnen spelen, dan staat Dest zondag linksback tijdens de kraker in Camp Nou. Anders speelt de Amerikaans international opnieuw als rechtsbuiten.

De opstelling van Barça kent verder weinig geheimen. SPORT verwacht dat Koeman vasthoudt aan een 4-3-3 formatie. Frenkie de Jong vormt een middenveld met Sergio Busquets en Gavi, terwijl Dest voorin gezelschap krijgt van Memphis Depay en Ansu Fati. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!