Nieuws

Mourinho nestelt zich in underdogpositie: 'Feyenoord heeft een groot voordeel'

Mourinho nestelt zich in underdogpositie: 'Feyenoord heeft een groot voordeel'

18 May - 13:59 Laatste update: 15:05
2

In aanloop naar het laatste competitieduel van AS Roma met Torino in de Serie A heeft José Mourinho alvast vooruitgeblikt op de aanstaande Conference League-finale met Feyenoord. Volgens The Special One wordt het de belangrijkste wedstrijd uit zijn carrière.

De Portugees pakte in zijn imposante loopbaan al vier (!) internationale prijzen. Zo won hij met FC Porto in 2003 de UEFA Cup en verbaasde hij vriend en vijand door een jaar later de Champions League te winnen. Dat huzarenstukje herhaalde hij in 2010 door met Internazionale de cup met de grote oren naar Milaan te brengen. In 2017 won hij ten koste van Ajax de Europa League met Manchester United.

"Deze finale is voor mij de belangrijkste in mijn carrière", steekt Mourinho op het persmoment van wal. "Met name omdat we deze nog moeten spelen. We hebben vijftien duels in dit toernooi gespeeld en zijn een commitment aangegaan. Daarvoor hebben we uiteindelijk ook de prijs betaald in de Serie A."

Met AS Roma bezet Mourinho de zesde plaats. Dat is volgens hem te verklaren. "Sinds augustus hebben we veel gereisd, veel wedstrijden gespeeld, ook tegen teams die veel meer rust hadden voorafgaande aan hun wedstrijd tegen ons. Als ik naar de stand in de competitie kijk, dan denk ik ook terug aan de invloed van de donderdagavondwedstrijden én de scheidsrechterlijke dwalingen."

Dat Feyenoord uitgebreid de tijd heeft om zich voor te bereiden, omdat de Eredivisie reeds ten einde is, vindt de oefenmeester lastig te verkroppen. "Dat is geen klein voordeel, maar een groot voordeel. Wij hebben nog een belangrijke wedstrijd te gaan en het wordt moeilijk om veel jongens rust te gunnen, terwijl Feyenoord nog op trainingskamp kan gaan naar Portugal", besluit de Portugees.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie