Nieuws

Frankfurt-trainer lyrisch over Gio: 'Ik zie een mix van West Ham en Barça'

Frankfurt-trainer lyrisch over Gio: 'Ik zie een mix van West Ham en Barça'

18-05-2022 13:33

Eintracht Frankfurt-coach Oliver Glasner heeft zich in aanloop naar de Europa League-finale lovend uitgelaten over Giovanni van Bronckhorst. De trainer is onder de indruk van de manier waarop Gio Rangers FC laat spelen.

"Ik zie een mix van West Ham United en FC Barcelona", aldus Glasner op de persconferentie, geciteerd door NU.nl. "Ik zie de Nederlandse invloed van de coach in hun opbouw, maar ze hebben de Britse mentaliteit", aldus de 47-jarige hoofdtrainer van de Duitsers.

Glasner is onder de indruk van de Europese campagne van de Schotten. "Ik heb veel wedstrijden gezien. Met Borussia Dortmund en RB Leipzig hebben ze twee topclubs uit de Bundesliga uitgeschakeld."

Ook sportief directeur Markus Krösche looft de tactiek van Van Bronckhorst en co.. "Ze spelen achterin vaak een-op-een, dat zie je zelden op internationaal niveau."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!